Online marketing:
9 blogs die je niet mag missen

Als expert in online marketing wil je natuurlijk op de hoogte blijven van het nieuws en de laatste trends. Maar waar haal je de informatie vandaan die voor jou zo belangrijk is?? Speciaal voor jou hebben we een lijst gemaakt met de negen marketingblogs die je absoluut niet mag missen.

1. Marketingfacts

Dit is een van de meest populaire marketingwebsites van Nederland. Verschillende experts schrijven over hun mening, hun ervaringen en klantcases. Dagelijks worden berichten gepost over de meest uiteenlopende onderwerpen: van marketing tot technologie en design. Door de handige reageerfunctie is het mogelijk in contact te komen met de auteurs en dieper de materie in te gaan.

2. Marketingtribune

Het tweede blog dat je zeker niet mag missen is die van Marketingtribune. De website hanteert een handige indeling naar categorieën waardoor je eenvoudig kunt zoeken naar voor jou interessante artikelen. Marketingtribune organiseert ook diverse interessante evenementen, waaronder de jaarlijkse ‘Marketing Day’. Hét NIMA Marketingevenementen van Nederland. Tot slot geven ze een magazine uit dat 22 keer per jaar verschijnt. De naam van het magazine? Je had het vast al geraden: MarketingTribune.

3. Nieuws.social

Wellicht ken je deze website al, maar onder een andere naam. Nieuws.social stond voorheen namelijk bekend als Socialmedia.nl. Deze organisatie bestaat inmiddels zo’n zeven jaar en de website draait vooral om nieuws en social media. Dagelijks verschijnen interessante artikelen: van nieuwsberichten tot columns en onderzoeken. Evenals de voorgaande websites, bevat Nieuws.social ook een vacaturepagina.

4. Traffic Builders

Met ruim 15 jaar ervaring in de online marketing en sales is Traffic Builders een gerenommeerd online marketingbureau. Op hun blog publiceren ze regelmatig interessante achtergrondverhalen vanuit hun expertisegebieden. Naast de artikelen, zijn op hun website ook leuke verdiepende cases terug te lezen.

5. DutchCowboys

DutchCowboys is ook zeker eentje die je niet mag missen. De artikelen zijn ingedeeld naar branches; van entertainment tot automotive en van gaming tot technology. Zeer interessant omdat je via hun website ook eenvoudig nieuws meekrijgt van buiten je eigen branche. Optisch is de website zeer fijn weergegeven, waardoor het een groot plezier is om te lezen.

6. Frank.news

Niet te verwarren met de website Frankwatching.com. Frank.news noemt zichzelf een nieuwskanaal over marketingtrends en medianieuws. Lekker basic weergegeven en het leest makkelijk weg. Bijna dagelijks worden nieuwe artikelen geplaatst. Al met al een zeer complete marketingsite.

7. 000.nl

Bij velen zal deze website niet bekend zijn. Het is een beetje een ‘vreemde eend’ tussen de andere grote namen, maar daarom zeker niet minder van kwaliteit. Op zijn blog schrijft jonge ondernemer Ruben Bunskoeke op een uiterst fijne manier over SEO en online marketing. Hij haalt hierbij vaak ook eigen ervaringen aan, waar vooral jonge ondernemers veel van kunnen leren.

8. B2B Marketing

Een internationale website die sowieso in je bookmarks terug moet komen. Wellicht is het even wennen in een andere taal te lezen, maar de meeste marketingtermen zijn toch al in het Engels. De dames en heren van B2B Marketing hebben interessante klantcasussen op hun website staan. Daarvoor moet je wel even je gegevens achterlaten, maar dat is het meer dan waard!

9. Frankwatching

Tot slot, hij was al even genoemd, Frankwatching. Een allesomvattende website met columns en achtergrondartikel. Via de website zijn ook diverse achtergronddocumenten te downloaden en boeken te kopen. Frankwatching organiseert ook regelmatig evenementen en webinars. Zeker de moeite waard om eens in te investeren.

Bonus

Nou vooruit dan maar, je krijgt nog eentje cadeau van ons. Een blog dat je zeker niet mag missen! En dat is: Messcherp Marketing. Jawel, ons eigen blog. Regelmatig schrijven we artikelen over onze verschillende expertisegebieden. Hiermee willen we je op weg helpen in de online marketing. Hoe werkt e-mailmarketing precies, of hoe kun je social media inzetten voor jouw bedrijf. Lees onze artikelen en je wordt vanzelf een online marketing expert. Binnenkort publiceren we tevens een handleiding waarmee je zelf eenvoudig Facebookcampagnes kunt opzetten. Succes gegarandeerd!

Wil je onze artikelen voortaan niet missen? Meld je dan aan voor onze maillijst. Je ontvangt dan het laatste nieuws, exclusieve tips én de Facebookhandleiding als eerste in je mailbox.

Ja, ik wil me voor de maillijst aanmelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *