Contentstrategie

Een contentstrategie als basis voor meer traffic

Contentmarketing is het verspreiden van relevante informatie met als doel het aangaan van nieuwe (klant)relaties en het onderhouden en versterken van bestaande (klant)relaties. Veel bedrijven beginnen bij de contentstrategie met het bepalen van mogelijke social media posts of het opstellen van een digitale nieuwsbrief. Maar dat is eigenlijk de verkeerde volgorde. De strategie is het plan áchter de contentmarketing waarin u vaststelt welke doelen u nastreeft, welke resultaten u wilt behalen, wie uw doelgroep is, welke content voor hen relevant is en welke kanalen u gaat gebruiken.

Goede content is enorm belangrijk voor uw online marketingsucces. Door middel van de juiste content kan de vindbaarheid van uw website worden vergroot. Belangrijk is hierbij dat de content wordt gecreëerd op basis van het zoekgedrag van de doelgroep. Verder draagt contentmarketing bij aan meer traffic naar uw website. Enerzijds via een betere vindbaarheid in zoekmachines. Anderzijds doordat ‘teasers’ van de content via verschillende kanalen worden verspreid en doorlinken naar de daadwerkelijke content op uw website.

Van strategie tot uitvoering

Wij helpen u bij het opzetten van een gestructureerde en effectieve contentstrategie. Samen met u bepalen we de doelen, formuleren we concrete doelstellingen en analyseren we uw doelgroep. Vervolgens gaan wij aan de slag met de rest van de strategie. We ontwerpen een plan met daarin de te gebruiken kanalen, hoe die kanalen worden ingezet, welke content via welk kanaal zal worden verspreid en wat voor campagnes daarvoor nodig zijn. Waar nodig worden communicatiekanalen en landingspagina’s aangemaakt en ingericht.

Tot slot voorzien wij u van een contentkalender. Een contentkalender is een planningstool en geeft u inzicht wanneer welke content via welk kanaal wordt verspreid. Uw medewerkers kunnen de contentkalender gebruiken om alle content tijdig te produceren. De kalender stelt uw bedrijf in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met contentmarketing. Doordat wij met verschillende partijen samenwerken die gespecialiseerd zijn in het creëren van content, is het ook mogelijk u een all-in-one oplossing te bieden. Hierbij zorgen wij ervoor dat tijdens de uitvoeringsfase alle content voor u wordt geproduceerd en verspreid.

Contentstrategie voor uw bedrijf

Wilt u weten hoe een contentstrategie er voor uw bedrijf uit kan zien? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.